13 Ekim 2014 Pazartesi

Kediler Hakkında Bilinmeyeler! Bilinenler de Olabilir... :)

Kedilerin bilinmesi gereken pek çok özelliği var ancak bazı özelliklerinin kedi sevenler tarafından bilinmesi daha önemli.


1. Kedinizin ön patilerinde beş, arka patilerinde dört parmak vardır. Tabii kediniz polidaktil değilse. Polidaktil: fazladan parmak sahibi olmak anlamına gelmektedir. Boston, Amerika’daki polidaktil kedilerin sayısının fazla olması 8 parmaklı kedilere Boston Parmak Kediler adının verilmesine sebep oldu.

2. Kediniz tatlı şeylerin tadını alamaz. Çünkü bir kedinin tat alma duyuları şekerin farkına varamaz.

3. Aslında kedi kumu kumdan yapılıyordu ancak daha sonra kilin daha emici olduğu keşfedildi.

4. Isaac Newton kedi kapısını yaratan isimdir.

5. Kediniz geceleri görebilir. Kediler, insanlar için gereli olan ışık seviyesinin altıda birinde dahi görebilir.

6. Dwight D. Eisenhower (İkinci Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusu kumandanı) ve Adolf Hitler (İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi lideri), kedilerden nefret eden iki ünlü isim.

7. Robert E. Lee (İç savaş sırasında güney kısmın kumandanı) ve Abraham Lincoln (İç savaş sırasında kuzeyin lideri), kedileri seven iki ünlü isim.

8. Abraham Lincoln’den bahsetmişken, kendisi aynı zamanda Beyaz Saray’da dört kedi beslemiştir.

9. Kediniz çalışan bir dizel motorla aynı frekansta mırlar. Bu da saniyede 26 mırıltı anlamına gelir. Hint domuzları, tavşanlar, sincaplar, lemurlar, filler ve goriller de mırıldayan hayvanlar arasındadır.

10. Kedinizin kulakları ultrasonik sesleri duyabilir. Bu ses biçimini sıçanlar iletişim kurabilmek için kendi aralarında kullanır. Kediniz bu sesleri duyabilir fakat köpekler ve insanlar duyamaz.

11. Kediniz bir aralıktan geçip geçemediğini anlayabilmek için bıyıklarını kullanır. Ayrıca köprücük kemiği başka hiçbir kemiğe bağlı değildir; yalnızca bir kasın üzerine oturur. Böylece dar alanlardan daha kolay bir biçimde geçebilir.

12. Kediniz nefes alırken de verirken de gırtlağından hava geçirerek hiç durmadan mırıldar.

13. Torin olmasa kediniz kör olurdu. Torin, çoğu hayvanın kendi kendine üretebildiği bir amino asittir fakat kediler bunu yemeklerinde almaya ihtiyaç duyarlar. Hemen telaşlanmayın. Kedi mamalarında bu amino asit bulunur.

14. Nicola Tesla’yı kedisi çarptı. Çocukken Nicola Tesla, sevgili kedisi Macak’ın onu statik elektrikle şoklamasının ardından elektriğin gizemlerini öğrenmeye karar verdi.

15. Kediniz saatte 48 kilometre hızla koşabilir. Bu durumda Usain Bolt’a ne olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder